AMANIDA ITALIANA de TOMÀQUETS i FORMATGE D’HERBES D’ANACARDS amb PESTO de FRUITS SECS

PER 4 PERSONES

INGREDIENTS:

Per l’amanida

3 Tomàquets rodons d’amanir
oli d’oliva verge extra
sal d’escames (sal marina o sal negre)

Pel formatge d’anacards

100 gr. Anacards
aigua
herbes provençals seques (barreja de romaní, orenga, farigola, sajolida, fonoll…)
30 gr. Llevat nutricional o llevat de cervesa
sal
pebre
paper film

Pel Pesto

alfàbrega fresca en manat per fer pesto
20 gr. Pinyons del país
20 gr. Nous
20 gr. Llevat nutricional o llevat de cervesa desamargant
oli d’oliva
sal
formatge vegà tipus parmesà o similar (opcional)
all (opcional)

ELABORACIÓ:

1.- Aquesta és una recepte raw (cru) i natural. No es cuina cap ingedient i és ideal perquè tots conserves totes les seves propietats, proteïnes, aminoàcids, minerals i vitamines. El formatge d’anacrads, en les seves variants o el pesto, es poden utilitzar en molts altres plats pastes, amanides, postres.

2.- Tallem els tomàquets en rodanxes primes i les posem sobre un plat pla. Hi posem un rajolí d’oli i sal d’escames (poca) per sobre i ho reservem a la nevera que es refresquin.

3.- Posem els anacards a remullar amb aigua natural entre 12/24 hores (a partir de 2 hores també es pot fer). Els escorrem i els posem dins d’un bol amb un polsim o dos de sal i pebre. El formatge no ha de quedar dolç, però tampoc fort de gust. Ho barregem tot i ho triturem en una processadora d’aliments (batedora, batedora de mà o thermomix) fins que quedi una crema fina, sense grumolls,  però consistent. Si queda molt sec li posem una miqueta d’aigua.

4.- Posarem el paper film sobre la taula estirat (uns 25/30 cm). L’omplirem en tota la seva extensió d’herbes provençals (barreja de romaní, farigola, sajolida, orenga, fonoll, etc). Per sobre hi posarem la massa d’anacards i l’anirem enrotllant amb cura fins fer un cilindre. Un cop tinguem el cilindre muntat el posarem a refredar 1 o 2 hores a la nevera. Es refreda perquè agafi consistència i poder-lo tallar en làmines de mig centímetre.

5.- Per fer el pesto posarem les fulles d’alfàbrega en un bol, i hi posarem els pinyons, les nous, el llevat nutricional i/o el formatge vegà (opcional). Un polsim de sal i mig gra d’all (opcional). Ho cobrirem tot d’oli d’oliva verge i amb la batedora de mà ho anirem triturant fins que tingui una textura entre fina i gramullada. Si ho volem més espès hi afegim nous o llevat nutricional o parmesà vegà. I si ho volem més clar oli.

6.- Traiem els tomàquets de la nevera. Tallem el formatge d’anacards en rodanxes de mig dit i les col·loquem sobre del tomàquet. Posem el pesto en un biberó i l’aboquem per sobre dels tomàquets i el formatge. Cada plat pot tenir enre 4/5 rodanxes de tomàquet. Si volem hi podem posa ceba tendre pel costat o rodanxes molt fines de cogombre sota el formatge d’anacards

7.- Aquest formatge d’anacards es «salat» per amanides. Sobre la mateixa base de la pasta d’anacards remullats podem barrejar-hi oli de coco, llimona, xarop d’atzavara. Ho triturem i tindrem un formatge ideal per postres i pastissos. Si hi posem les herbes molgudes dins la massa o tomàquet sec a trossets, amb un polsim de sal i pebre i tindrem un altre formatge «salat». També pot fer-se el formatge amb nous remullades o nous de macadàmia aconseguint d’aquesta manera altres textures.

 

Gastronomia vegana: un menú complert, natural i 100% vegetarià, a càrrec de Rosana Fassina, xef del restaurant Cor Verd

Rosana Fassina, Xef del Restaurant Cor Verd
http://www.corverd.cat/

Més receptes