BACALLÀ AJOARRIERO

INGREDIENTS:

600gr. de llom de bacallà dessalat.
4 cebes tendres.
3 pebrots verds.
un pot de pebrot piquillo escalivat
200gr de tomàquet sofregit (Millor si és casolà)
1 cull. de pasta de nyora.
1 cabeça d’alls
oli d’oliva suau.

ELABORACIÓ: 

Farem un bon sofregit amb la ceba, el pebrot verd, el piquillo, el tomàquet i la nyora. Ben reduït i confitat.

Confitarem el bacallà en l’oli d’alls, 3/4’ a 60/ 70º, l’escorrerem, li traurem la pell, la picarem i la incorporarem al sofregit.

Agafarem dos cullers d’oli de confitar amb la gelatina que hi haurà deixat el bacallà i en un cassó hi enrossirem 3 o 4 grans d’all picat. Escorrerem.

A foc molt baix incorporarem el bacallà al sofregit i sense deixar de remenar anirem agregant l’oli d’alls i gelatina amb l’objectiu de lligar-ho tot i que s’incorporin els talls de bacallà que s’aniran esmicolant.

Tres de bacallà: un tàrtar de bacallà, un bacallà confitat i un bacallà ajoarriero, a càrrec de Ricard Closa, de CuinaDom

Ricard Closa, CuinaDom

Més receptes