BACALLÀ CONFITAT AMB PURÉ RÚSTIC

INGREDIENTS:

400 gr. de morro de bacallà dessalat.
8/10 grans d’all
1 bitxo.
oli d’oliva suau
oli d’oliva verge extra.
2 patates grosses, (Kennebec p.ex.)
mantega
pols de bolet sec.
1 o 2 Ceps  frescos.
sal d’escates.

ELABORACIÓ:

Posarem en un cassó suficient oli d’oliva suau per confitar el bacallà. Això vol dir que l’haurà de cobrir. L’escalfarem i hi deixarem enrossir a foc lent els grans d’all. Reservarem.

Picarem no massa fins els bolets frescos i els amanirem amb l’oli d’oliva verge extra i una mica de sal d’escates.

Desfarem la mantega i, fora del foc perquè no se’ns cremi hi incorporarem la pols de ceps.

Courem la patata a trossos amb l’aigua justa i quan estigui cuita al punt l’aixafarem amb la forquilla, hi afegirem la mantega de ceps, la sal i un raig d’oli.

Confitarem el bacallà en l’oli d’alls, 6/8’ a 60/70º (borbolleig suau) fora del foc.  Muntarem el plat amb una cullerada de puré al fons, el bacallà damunt i amanirem amb els ceps frescos marinats amb l’oli i la sal.

Ricard Closa, CuinaDom

Més receptes