Crestes d’algues

Ingredients:

250 g de farina integral de blat, 250 g de farina de blat de moro o maizena, un vas quasi ple d’aigua, 4 cullerades d’oli del sofregit del farcit, una nou de llevat premsat, sal, 1 ou, llavors de sesàm.

Ingredients per el farcit:

3 cebes grosses ben picadetes, 1 pastanaga rallada, 80 g d’algues espagueti de mar cuites, orenga, farigola i oli d’oliva.

PREPARACIÓ:

En una paella amb oli saltejar la ceba durant uns 12 minuts, afegir la pastanaga i saltejar de 5 a 10 minuts més.

Per fer la massa de les crestes (també podem utilitzar massa per fer “empanadilles”) afegir el llevat, desfent-lo bé, i la sal. Barrejar les farines i posar-les sobre una superfície enfarinada i fer-li un forat al al mig, com si fos un volcà. Dins el forat tirarem la barreja d’aigua, oli i llevat. Amassar fins que quedi una massa ben homogènia. Deixar reposar durant 1/2 hora.

Allisar la massa amb un rodet fins que quedi ben prima. amb un motlle rodó anar tallant porcions de la massa i farcir-les amb la preparació d’algues. Pintar amb ou batut la superfície i empolsinar amb llavors de sèsam.

Escalfar el forn a 200ºC, posar les crestes en una safata pinzellada amb oli i coure-les fins que quedin daurades i cruixents.

Isabel Albiñana, Tècnic dietista i professora de cuina saludable
https://www.facebook.com/isabel.albinanagordon

Més receptes