Fem panellets

Ingredients:

0,5 Kg. de pinyons

1,6 Kg. de pols d’ametlla

1,5 Kg. de sucre

2 patates o un sobre de puré de patates Maggi

2 ous

100 gr. de coco ratllat

100 gr. de sucre glace

2 pells de taronja confitada

2 sobres de Nescafè o cafè mòlt

1 brick petit de nata (200 gr.)

0,25 Kg. de codony (amb poc sucre)

60 gr. de cacau

Un polsim de vainilla

1 llimona

1 taronja

Aigua

PREPARACIÓ:

Bullir el sucre en un quart de litre d’aigua fins que el sucre quedi a punt de fil.

En un altre cassó es barreja la pols d’ametlla i el puré de patata i s’hi va afegint a poc a poc el sucre acabat de bullir en calent amb una espàtula de fusta (mai amb les mans!).

Deixar refredar i embolicar en paper film o posar-ho en una carmanyola.

 

Deixar-ho un o dos dies a la nevera.

 

El dia de fer els panellets, si al començar a amassar trobem que la massa és molt dura, s’hi afegeix una mica d’aigua o clares d’ou.

Per fer la massa dels panellets (massapà), farem una barreja ben clareta de la massa que teníem a la nevera i aigua. Ens untarem les mans i farem les boles.

 

Pels panellets de pinyons :

Omplirem un plat amb pinyons i hi tirarem les boles de massapà. Les farem rodolar de manera que s’hi vagin enganxant els pinyons.

A part, hem de batre un ou i un rovell d’ou en un plat. Agafem els panellets amb els pinyons i els posem al plat fins que quedin ben “pintats”. Els escorrerem i els col·locarem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Pels panellets de cacau :

Fem rodolar les boles de massapà en un recipient on haurem tirat el cacau en pols, fins que quedin ben plenes.

Si és necessari, afegim una mica d’aigua a la barreja, perquè no quedi massa resseca.

Els col·loquem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Pels panellets de coco :

Fem rodolar les boles de massapà en un recipient on haurem tirat el coco ratllat, fins que quedin ben plenes.

Si és necessari, afegim una mica d’aigua a la barreja, perquè no quedi massa resseca.

Els col·loquem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Pels panellets de taronja :

Piquem la pell de taronja fins que quedi ben petita i la col·loquem en un recipient. Fem rodolar les boles de massapà en el recipient fins que quedin ben plenes. Els col·loquem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Pels panellets de codony :

Envoltem un tros de codony de la mida d’un dau, amb el massapà i hi tirem al damunt ratlladura de llimona. Els col·loquem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Pels panellets de nata :

Barregem el massapà amb la nata líquida i fem les boles.

Els col·loquem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Pels panellets de cafè :

Fem rodolar les boles de massapà en un recipient on haurem tirat el Nescafè o cafè mòlt, fins que quedin ben plenes.

Si és necessari, afegim una mica d’aigua a la barreja, perquè no quedi massa resseca.

Els col·loquem en una safata de forn, sobre paper de forn.

 

Temperatura del forn :

  • Preescalfar a 240º
  • Panellets de pinyons : Coure a 215º durant 9 minuts.
  • Panellets variats (la resta) : Coure a 190º durant 6 minuts.

Taller de cuina "fem panellets"

Més receptes