MONES DE PASQUA

LLISTA DE LA COMPRA

24 ous, 600 gr. xocolata negre, 450 gr. de sucre en gra, 300 gr. melmelada de préssec, 150 gr. melmelada fruites del bosc (o fruits vermells o albercoc), 1 kl. mantega del  Cadi, fruites variades confitades: meló, peres, discos de taronges i cireres vermelles (70 gr. de cada fruita), sal, 70 gr. cacau en pols, 50 gr. farina, 120 gr. maizena , 50 gr. farina d’ametlla, Licor Cointreau, 300 gr de gelatina de poma.

INTRODUCCIÓ

Al gust és triarà el pa de pessic que farem i triarem de que voldrem la Mona: “Yema” d’ou confitat, Sacher o Sara. Aquest últims serviran per fer la cobertura del gust i finalment decorarem.

La Mona coberta de “Yema” serà la adient per decorar amb fruites confitades, tindrem suficient amb 70 gr. de meló, 70 gr. de peres, 70 gr. discos de taronges i 70 gr. de cireres. La decoració final amb figures de xocolata o figures d’animació.

La Mona coberta de Sacher amb la cobertura preparada de xocolata i mantega és prou atractiva, però també  li queda molt bé  ametlla filetejada pels voltants (l’ametlla filetejada ens pot anar bé pels tres tipus de Mona). La decoració final amb figures de xocolata o figures d’animació.

La Mona coberta de Sara  amb l’ametlla filetejada pels voltants llueix molt acompanyada de formes que farem amb l’ajuda d’una màniga pastissera.

 

INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC

Pel 1er pas: 100 gr. de sucre, 180 gr. de rovell d’ou, 100 gr. d’ou senser (2 unitats)

Pel 2on pas: 250 gr. de clares d’ou, 15o gr. de sucre

Pel 3er pas: 90 gr. de farina, 160 gr. de maizena, 50 gr. de pols d’ametlla

     PREPARACIÓ

  • Batre els ingredients pas per pas: 1er, 2on i 3er per separat.
  • Barrejar els tres batuts.
  • Possar al motlle i coure al forn 190º uns 20 o 25 minuts (segons el forn).

 

INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC DE XOCOLATA

Pel 1er pas: 100 gr. de sucre, 180 gr. de rovell d’ou, 100 gr. d’ou sencer (2 unitats)

Pel 2on pas: 250 gr. dde clares d’ou, 150 gr. de sucre

Pel 3er pas: 50 gr. de farina, 70 gr. de cacau en pols, 120 gr. de maizena, 50 gr. de pols d’ametlla

     PREPARACIÓ

  • Batre els ingredients pas per pas: 1er, 2on i 3er per separat.
  • Barrejar els tres batuts.
  • Possar al motlle i coure al forn 190º uns 20 o 25 minuts (segons el forn).

 

INGREDIENTS XAROP PER BANYAR ELS PAS DE PESSIC I MUNTAR LA MANTEGA

750 gr. de sucre, 1/2 l. d’aigua i un rajolí de licor “Cointreau”

    PREPARACIÓ

  • Fer bullir fins que arrenqui el bull.
  • Farem dues parts, una amb licor per banya el pa de pessic, i una sense licor per afegir a la crema de mantega (si és el cas de fer mona de sara).

 

INGREDIENTS “YEMA” D’OU CONFITAT

6 ous sencers i 250 gr. de sucre

     PREPARACIÓ

  • Batre i fer bullir els ingredients, deixar refredar i tot seguit fer una pasta ben fina sobre el marbre o paper de forn.

 

INGREDIENTS SACHER

300 gr. de xocolata negre i 300 gr. de mantega (CADI)

     PREPARACIÓ

  • Fondre la xocolata i fondre la mantega per separat, no massa calent (40º) i després barrejar

 

INGREDIENTS  CREMA DE MANTEGA “SARA”

1 kl. de mantega (Cadi) i 750 gr del Xarop preparat abans  sense licor 

     PREPARACIÓ

  • Muntar a la batedora el kl de mantega. La mantega que ens quedi l’utilitzarem per fer formes a la superfície amb l’ajuda d’una màniga pastissera.
  • Barrejar la mantega muntada i el xarop sense licor

 

Vestir els pa de pessic

Quan tinguem els pa de pessic freds els humitejarem amb El Xarop per banyar amb Licor  (secret del Mestre pastisser Altarriba)

Els pa de pessic els farcirem segons el gust,  haurem de fer tres pisos fent dos talls al pa i traient una miqueta del voltant.

La Mona de Fruita la farcirem amb una base de melmelada de préssec (o al gust) i l’altre de sara o yema. Els farcits sempre seran al nostre gust.

La Mona de Sacher   farcida amb un primer pis de melmelada de fruita del bosc està exquisida i l’altre de barreja de mantega i xocolata.

 

Josep Maria Altarriba, mestre pastisser

Més receptes