Sardines marinades en aigua de mar sobre tomàquet i alfàbrega

Ingredients:

Lloms de sardina nets i rentats, tomàquet gros però fort, sal marina, oli d’oliva, vinagre balsàmic, fulles d’alfàbrega, aigua de mar, vinagre de poma, llimes o llimones ecològiques.

Ingredients per la presentació:

Llesques de pa torrat, germinats i brots tendres o juliana d’enciam.

PREPARACIÓ:

Pelar el tomàquet i tallar-lo a mitges llunes d’un dit. Posar-lo en un bol de vidre fondo i gros, amanir-lo amb un xic de sal, vinagreta feta amb oli d’oliva i vinagre balsàmic, fulles d’alfàbrega i oli amb alfàbrega triturada. Marinar-ho durant 1 hora a la nevera.

En un altre bol igual a l’anterior posar-hi 2 l d’aigua de mar, 225 cc de vinagre de poma, el suc de 3 llimones, la ratlladura de la pell d’una llima, i afegir-hi les sardines. Marinar-ho durant 1 hora a la nevera. Les sardines es couran de fora i de dins quedaran cruetes.

Passat aquest temps, escórrer-les i deixar-les una estona marinant en oli d’oliva. en treure-les, es poleixen i es posen en un plat, la pell a dalt, se’ls hi ratlla pell de llima o llimona i es condimenten amb una mica de vinagreta.

Presentació: s’agafa una torradeta de pa i, a sobre, s’hi posa tomàquet amb l’alfàbrega i, a sobre, uns quants lloms de sardina cap per avall. Es guarneix amb amb germinats, brots tendres, juliana d’enciam, …qualsevol cruixent fresc. Per últim s’amaneix amb una mica de vinagreta i oli d’alfàbrega

Isabel Albiñana, Tècnic dietista i professora de cuina saludable
https://www.facebook.com/isabel.albinanagordon

Més receptes